Spanje, B&B, Finca Escondida, Xàtiva

Finca Escondida

Spanje, B&B, Finca Escondida, Xàtiva

Combineer een traditionele Spaanse stad, een uitgebreid gastronomisch aanbod én een prachtige plek, middenin de natuur en je hebt het succesrecept voor Finca Escondida. Deze luxe finca bevindt zich in Xàtiva, een uurtje onder het Spaanse Valencia in de gelijknamige regio. Hier overnachten staat gelijk aan écht tot rust komen, gezellige B&B eigenaren (al zeggen we het zelf ;-)) en genieten van al het natuurschoon dat deze regio te bieden heeft.

Wij zijn Jody en Sander – ook wel bekend als ‘The Dutch Nomads’. In 2019 verruilden we Sander’s appartement voor de ultieme vrijheid: werken en leven als digital nomads. Dit was pre-corona en écht nog pionieren. Maar we waren vastbesloten om onze droom waar te maken: werken waar en wanneer we dat wilden en vanaf de mooiste plekken. We kunnen concluderen dat dat behoorlijk is gelukt! We hebben gewerkt vanuit Thailand, Laos, Indonesië, Colombia, Mexico, Portugal en… Spanje. Spanje was niet een willekeurige keuze: we gingen hier op zoek naar ons toekomstige huis – vanuit waar we een B&B willen runnen. 

De zoektocht naar onze ‘Spaanse casa’  

In december 2021 verbleven we in Colombia en begon het te borrelen: ooit een eigen huis bezitten in Spanje, dat was onze volgende droom. Had je ons toen verteld dat we al in voorjaar 2023 de sleutels van ons Spaanse stekkie kregen, hadden we je vierkant uitgelachen. Dit hadden we nooit voor mogelijk gehouden! Want hoewel het een grote droom was, hadden we ook een flauw idee in welk avontuur stapten. En haalden we nog altijd veel plezier uit het nomadenbestaan. We hadden geen idee hoe hypotheken in Spanje werkten – en of we er überhaupt een konden krijgen als Nederlandse freelancers. 

Spanje, B&B, Finca Escondida, Xàtiva

Vanuit die onschuldige zoektocht rolden we in de Spaanse huizenmarkt. Na behoorlijk wat stress, teleurstellingen, hoge verwachtingen en peentjes zweten – kregen we op 7 juni 2023 dan eindelijk de sleutels van ons huis in Xàtiva: een prachtig landgoed van 3.205 m2, voorzien van een zwembad, ruime tuin met fruitbomen én de potentie om gastenkamers te maken. 

Gastenkamers van de B&B 

Dat is waar we nu – november 2023 – druk mee bezig zijn. Uiteindelijk willen we verder uitbreiden, maar op dit moment zijn we bezig met de bouw van 2 gastenverblijven, ieder voorzien van een eigen badkamer. Gasten kunnen gebruik maken van het gedeelde zwembad en een lekkere ‘naranja’ (sinaasappel) uit de boom plukken. 

Spanje, B&B, Finca Escondida, Xàtiva

Voor onze vaste volgers hebben we – om het proces te versnellen – een speciale actie gemaakt, waarbij ze alvast hun nachten vooraf kunnen komen tegen een lagere prijs. Een win-winsituatie: toekomstige gasten slapen tegen de laagste prijs en wij hebben alvast wat cashflow. 

Ben je benieuwd naar onze avonturen? Volg de verbouwing van ‘Finca Escondida’ op Instagram en boek alvast je nachten via deze link