Puerto Escondido, Playa Bacocho, Playa Coral, Playa Carrizalillo, cafeetjes, cocktailsbars, Oaxaca Grill Rinconada & Wurstbarra, Oaxaca Grill, Wurstbarra, Paardrijden, Dagje naar La Punta, La Punta , Mexico City, Mexico

Het paradijs; Puerto Escondido

Inmiddels zijn wij al weer ruim een week terug in Nederland en daarom is het tijd voor een terugblik op onze periode in Puerto Escondido. Wij hebben Puerto Escondido ervaren als een ongelofelijk fijne plek. Het is er schoon, veilig, de mensen zijn ontzettend aardig en er zijn heerlijke stranden!

Daarnaast is er onwijs veel te doen; surfen, zeevissen, snorkelen, dolfijnen spotten, paardrijden en nog veel meer….

De stranden

Puerto Escondido heeft prachtige stranden en baaitjes en iedere dag kun je genieten van de zonsondergang. Echt adembenemend!
Onze favoriete stranden zijn;

– Playa Bacocho:

Hier hebben we in de eerste week baby schilpadjes uitgezet en vanaf dit strand heb je prachtige zonsondergangen. Het grote voordeel voor ons was ook; we konden er lopend heen. De weg ernaartoe is wel mega stijl en het laatste stuk onverhard, maar het strand is ongerept en uitgestrekt.

Puerto Escondido,
Playa Bacocho,
Playa Coral,
Playa Carrizalillo,
cafeetjes,
cocktailsbars,
Oaxaca Grill Rinconada & Wurstbarra,
Oaxaca Grill, 
Wurstbarra,
Paardrijden,
Dagje naar La Punta,
La Punta ,
Mexico City, Mexico

– Playa Coral:

Dit is een baai naast Playa Bacocho en dit strand is klein en ook nog vrij ongerept. Via Playa Bacocho kan je langs de rotsen lopen en kom je op dit strand. Er zijn geen restaurantjes, maar je kan wel bij een mannetje een parasol huren en drankjes kopen.

Puerto Escondido,
Playa Bacocho,
Playa Coral,
Playa Carrizalillo,
cafeetjes,
cocktailsbars,
Oaxaca Grill Rinconada & Wurstbarra,
Oaxaca Grill, 
Wurstbarra,
Paardrijden,
Dagje naar La Punta,
La Punta ,
Mexico City, Mexico

– Playa Carrizalillo:

Onze ABSOLUTE favoriet! Om op dit strand te komen moet je een lange trap af naar beneden en op het strand zijn verschillende restaurantjes en surfscholen.

Het is heerlijk om op dit strand voor de hele dag een ligbedje te huren, te genieten van de rustige zee en golven, de kunsten van de surfers en een hapje/drankje te bestellen.

Puerto Escondido,
Playa Bacocho,
Playa Coral,
Playa Carrizalillo,
cafeetjes,
cocktailsbars,
Oaxaca Grill Rinconada & Wurstbarra,
Oaxaca Grill, 
Wurstbarra,
Paardrijden,
Dagje naar La Punta,
La Punta ,
Mexico City, Mexico

Eten & Drinken

In Puerto Escondido zijn er veel leuke en gezellige restaurantjes, cafeetjes en cocktailsbars. De echte hotspot wat ons betreft is; Oaxaca Grill Rinconada & Wurstbarra: Een uniek concept! Vanaf het gezamenlijke terras kon je bij deze twee heerlijke tentjes eten bestellen. Er was ook een aparte bar waar de drankjes besteld konden worden. Bij Oaxaca Grill stond iedere avond de BBQ aan en kon je de heerlijkste hamburgers en taco’s eten. Bij Wurstbarra werden er heerlijke Duitse worsten voor je klaar gemaakt. Wij hebben hier meerdere keren gegeten en op een gegeven moment wist de bartender al precies wat wij graag wilde drinken😊.

Puerto Escondido,
Playa Bacocho,
Playa Coral,
Playa Carrizalillo,
cafeetjes,
cocktailsbars,
Oaxaca Grill Rinconada & Wurstbarra,
Oaxaca Grill, 
Wurstbarra,
Paardrijden,
Dagje naar La Punta,
La Punta ,
Mexico City, Mexico

Wat hebben wij nog meer gedaan?

In de vorige blog heb je kunnen lezen dat wij baby schildpadjes hebben uitgezet en zijn gaan zeevissen, maar we hebben nog meer gedaan.

– Paardrijden

Carla heeft in de laatste week besloten om, na lang twijfelen, toch nog mee te gaan met een paardrijdexcursie en hier heeft zij geen seconde spijt van gehad! Hoe vaak krijg je nu de kans om bij zonsondergang op het strand te kunnen paardrijden?

Het verslag van Carla:
“Het voelde wel wat vreemd om op de rug van een ander paard te gaan zitten, terwijl ons eigen paard Bonheur aan de andere kant van de wereld op mij staat te wachten, maar ik ben heel erg blij dat ik gegaan ben. De groep bestond uit 3 meiden uit Engeland en 1 andere meisje uit Nederland. Het was ook gelijk gezellig in het busje op weg naar de ranch.
Als meest ervaren ruiter van de groep kreeg ik een klein pittig paardje toegewezen, met een kleine gebruiksaanwijzing, maar verder een heel lief beestje. Gelukkig was ik het paardrijden ook nog niet verleerd. De rit begon langs mooie landerijen, we doorkruiste meerdere rivieren en hadden uitzicht over de hoge bergen.

Puerto Escondido,
Playa Bacocho,
Playa Coral,
Playa Carrizalillo,
cafeetjes,
cocktailsbars,
Oaxaca Grill Rinconada & Wurstbarra,
Oaxaca Grill, 
Wurstbarra,
Paardrijden,
Dagje naar La Punta,
La Punta ,
Mexico City, Mexico

De heenreis eindigde bij het strand.
Voordat we bij het strand waren moesten we nog wel even een grotere rivier oversteken. Deze was te diep om al rijdend over te steken, dus onze paarden werden afgezadeld en zwommen zelf naar de overkant en wij gingen met de zadels in een kano.
Eenmaal op het strand was het tijd om een beetje gas te geven en hebben we een heerlijk stuk gegaloppeerd. Heel gaaf!

Na een stop van een uurtje waarin wij wat konden eten en drinken bij een strandtentje, reden we weer terug over het strand met zicht op een super mooie zonsondergang. Echt magisch! 😍
Het laatste deel van de rit reden we in het donker terug naar het startpunt en konden we vanaf de paardenrug genieten van een fantastische sterrenhemel (en de muggen…. hihihi). Ik kan terugkijken op een ongelofelijk mooie ervaring en ik blij dat ik dit met deze leuke groep meiden mocht meemaken 🙏.”

Puerto Escondido,
Playa Bacocho,
Playa Coral,
Playa Carrizalillo,
cafeetjes,
cocktailsbars,
Oaxaca Grill Rinconada & Wurstbarra,
Oaxaca Grill, 
Wurstbarra,
Paardrijden,
Dagje naar La Punta,
La Punta ,
Mexico City, Mexico

– Dagje naar La Punta

Wij zijn ook nog een dagje naar La Punta geweest, het backpack en surf walhalla van Puerto Escondido. Er zijn heel veel leuke restaurantjes, barretjes en winkeltjes en de fijne “lay-back sfeer” is écht ongekend 😊.
We begonnen uiteraard met de lunch en vervolgens wandelde we langs de vele winkeltjes. Toen besloten we dat het tijd was voor cocktails 😅. Hiervoor gingen we naar Bikini Cocktail bar.

Daarna wandelde we over het strand en beklommen we de rotsen om bij het hoge uitkijkpunt te komen.
Best een uitdagende klimpartij op slippers 🙈, maar gelukkig kwamen we veilig boven én ook weer veilig naar beneden.
Het uitzicht vanaf deze rotspartij was echt heel mooi en veel mensen bekijken vanaf deze rotsen de zonsondergang. Wij hebben dit niet gedaan, want wij wilden graag de afdaling terug naar het strand bij daglicht doen. Na onze beklimming was het tijd voor de zonsondergang en dus zochten wij een plekje op gezellig drukke strand. Gewoon lekker met je kont in het zand en nog even genieten van alle surfers. Vlak voor de zonsondergang werd het echt gezellig druk op het strand en werden er spelletjes gespeeld, muziek gemaakt en werd er gedanst. De zonsondergang zelf was ook echt weer super mooi en het was leuk om het vanaf een ander strand mee te maken.
Daarna zijn we nog een hapje gaan eten en toen was het al weer tijd om een taxi te pakken richting ons appartement.
Wij konden terugkijken op een fantastische dag en hebben La Punta écht in ons hart gesloten!

Puerto Escondido,
Playa Bacocho,
Playa Coral,
Playa Carrizalillo,
cafeetjes,
cocktailsbars,
Oaxaca Grill Rinconada & Wurstbarra,
Oaxaca Grill, 
Wurstbarra,
Paardrijden,
Dagje naar La Punta,
La Punta ,
Mexico City, Mexico

– Nog een keertje schilpadjes uitzetten

Ook hebben we voor een tweede keer baby schildpadjes uitgezet. In de vorige blog heb heb je kunnen lezen hoe dit in zijn werk gaat. Dat was nu exact hetzelfde. Met als enige kanttekening dat er nu veel meer meeuwen boven het strand en de zee vlogen en er dus maar heel weinig schilpadjes veilig de zee wisten te bereiken…. Ook onze twee schildpadjes hebben het dit keer niet gehaald.

Terug naar Nederland

Op 29 maart was het tijd om Puerto Escondido te verlaten.  Met een tussenstop op Mexico City zijn we vanaf Puerto Escondido naar Cancun gevlogen. Op 30 maart vlogen we vervolgens met Tui Fly van Cancun, waar 5 maanden eerder ons avontuur begon, terug naar Asterdam.

Ons eindcijfer: 9,0

Dit betekent ook het einde van ons Mexicaanse avontuur, maar binnenkort nemen we je nog even mee in ons eindoordeel over de gehele reis.

En er staat ook al weer een nieuw avontuur voor de deur……