ASPRO Brews, bier, brouwerij, Susteren, craft bier

ASPRO Brews

Een ode aan de Janse Bagge Bend. Een ode aan een bijzondere plek in Nederland.
De ASPRO Brews brouwerij is gevestigd op het smalste stukje van Nederland.

Bier, brouwerij, Susteren, ASPRO Brews, Janse Bagge Bend

Brouwerij

In december 2020 is de brouwerij begonnen, als hobby van 3 vrienden die op zoek waren naar “iets leuks” in de coronatijd. In dit jaar werd de eerste installatie geïnstalleerd en vanaf 2021 zijn de 3 vrienden gaan brouwen. Als resultaat, verschillende bieren, verschillende stijlen en allemaal experimentele bieren.
Na een jaar van zoeken naar de juiste bieren is het eerste biertje in december 2022 gebrouwen en verkocht. Precies een jaar nadat het eerste “proef”biertje uit de installatie kwam gedruppeld.

Bier, brouwerij, Susteren, ASPRO Brews, Janse Bagge Bend

Muziek

Muziek is de rode draad bij deze brouwerij. De 3 vrienden zijn ook alle 3 muzikant en het bier verwijst ook naar de Janse Bagge Bend. Een popband uit Susteren, die in de jaren 80 de hitlijsten veroverden. Iedereen in en rond Susteren is opgegroeid met deze popband. De verwijzing van de brouwnaam en de bieren was dus snel gemaakt. De Janse Bagge Bend is de nieuwe naam voor de band die bij de oprichting van de band nog Apsro Broesj heette.

Bier, brouwerij, Susteren, ASPRO Brews, Janse Bagge Bend

Bieren

Op dit moment worden er 6 Verschillende bieren gebrouwen en deze zijn te koop in de plaatselijke supermarkt, horeca, slijterijen en in de webshop. Ook brouwt brouwrij ASPRO Brews bieren voor speciale gelegenheden in het dorp of voor evenementen.

Dit bier is zeker een aanrader en het mooie aan het verhaal achter het bier is, is dat de Janse Bagge Bend voor altijd zal blijven voortleven.

Bier, brouwerij, Susteren, ASPRO Brews, Janse Bagge Bend