Brouwerij Strijder

 

Proef de Vrijheid.

Brouwerij Strijder is sinds 2017 gevestigd in de munitiebunker op de oude legerbasis in Best. Deze leuke en kleine brouwerij, maakt heerlijke bieren die je geproefd moet hebben. In twee ketels (van Italiaanse makelij) van 300L wordt er per brouwdag zo‘n 200L bier gebrouwen. Dit gebeurt geheel handmatig en zonder chemische toevoegingen. Hygiëne en voedselveiligheid staan hier heel hoog in het vaandel. Nadat het Strijders bier klaar is, wordt het handmatig gebotteld.

Het bier is een eerbetoon aan alle mensen die hun leven op het spel hebben gezet voor onze bevrijding tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Onvoorstelbaar veel mensen uit meerdere landen hebben hun families achtergelaten om op onze gronden te strijden voor de vrijheid zoals wij die nu elke dag mogen ervaren.

Dit bier is ook een eerbetoon aan alle andere strijders in de wereld die strijden voor vrijheid!

Bieren

Op dit moment zijn er vier vaste bieren.

  • Strijder Roggetripel (Tripel, 8%)
  • Strijder Amerikaans Wit (American Summer Ale, 6%)
  • Strijder Irish Red (Irish Red Ale, 6%)
  • Strijder Blond 101 (Blond, 6%)

Ook brengt de brouwerij unieke bieren uit. Deze worden onder het sublabel “Special Forces” uitgebracht. Dit zijn iedere keer eenmalige brouwsels van de hoofdbrouwer. Hij houdt er van om te experimenteren met smaken waardoor er iedere keer weer unieke, smaakvolle bieren ontstaan.

Verhaal bij de verkooplocaties

De bieren zijn te koop bij de brouwerij zelf, maar ook bij verschillende verkooppunten. Hierbij heeft brouwerij Strijder een uniek concept ontwikkeld. Ieder verkooppunt heeft zijn eigen (oorlogs)held geadopteerd. Het verhaal van deze Strijder is op de website van Brouwerij Strijder, maar ook bij het verkooppunt te lezen.