Jamaica, St. Anns Bay, Firewater, Mehala Smith, fakkel, ontvlambaar water

Jamaica Firewater in St Anns Bay

Jamaica Firewater in St Anns Bay Een nieuwe parel in St. Anns Bay op Jamaica. Een kleine waterpartij, die grootste krachten heeft. Deze krachten zijn pas 80 jaar geleden ontdekt door Mehala Smith. Zij lag in het water te baden toen zij plotseling werd belaagd door een zwerm wespen. Met een brandende fakkel probeerde zij deze wespen te verjagen, maar haar fakkel viel in het water. Hierdoor vatte het water op mysterieuze wijze vlam. Jamaica, St. Anns Bay, Firewater, Mehala Smith, fakkel, ontvlambaar water De hoge concentratie mineralen in het water zou geneeskrachtige eigenschappen bevatten en er zijn veel verhalen verteld over de helende en verjongende effecten ervan. Mehala Smith bleef in het water baden en is nu meer dan 100 jaar oud.

St. Anns Bay

Een nieuwe parel in St. Anns Bay op Jamaica. Een kleine waterpartij, die grootste krachten heeft. Deze krachten zijn pas 80 jaar geleden ontdekt door Mehala Smith. Zij lag in het water te baden toen zij plotseling werd belaagd door een zwerm wespen. Met een brandende fakkel probeerde zij deze wespen te verjagen, maar haar fakkel viel in het water. Hierdoor vatte het water op mysterieuze wijze vlam.

Locatie

De locatie is moeilijk te vinden en staat niet aangegeven met borden. De weg ernaartoe is hobbelig en onverhard, maar het resultaat als je de bestemming hebt bereikt is mysterieus. Achter het barretje waar je de auto parkeert, ligt dit “bad”. Het bad  is ongeveer zo groot als een grote jacuzzi en bezit een spectaculaire eigenschap die je maar zelden ziet – het bad is gevuld met water en kan in brand vliegen. Men denkt dat dit speciale wonder gebeurt vanwege het hoge zwavelgehalte in het water, maar wetenschappers zijn er nog steeds niet over uit wat er nu precies in het water zit. Het mineraalwater wordt constant uit de grond opgepompt en bevat een stop die moet worden uitgetrokken om te voorkomen dat het water overstroomt. De temperatuur van het water is lauw en er wordt gezegd dat het een zoute en bittere smaak heeft.

Jamaica, St. Anns Bay, Firewater, Mehala Smith, fakkel, ontvlambaar water

De hoge concentratie mineralen in het water zou geneeskrachtige eigenschappen bevatten en er zijn veel verhalen verteld over de helende en verjongende effecten ervan.

Mehala Smith bleef in het water baden en is nu meer dan 100 jaar oud.