The Black Hole Beast

Bezocht juli 2021, gelegen in Duitsland

Kolenmijngebied

Na flink wat speurwerk op internet heb ik deze locatie kunnen achterhalen. Dol enthousiast heb ik mijn vrienden opgebeld en geroepen: Mannen ik heb hem gevonden!! Dan gaan alle slingers uit want dan weet ik dat we weer op avontuur gaan. The Black Hole Beast maakt onderdeel uit van een kolenmijngebied waarbij de eerst werkzaamheden begonnen in 1856.  In 2016 was dit nog de laatst werkende kolenmijn, totdat deze in 2018 ook definitief de deuren moest sluiten.

Eenmaal binnen

Eenmaal aangekomen in de buurt van de Beast zijn we op zoek gegaan naar een toegang. Vaak doen we al wat onderzoek thuis door het kijken van filmpjes op Youtube en blogs lezen van andere die zijn voorgegaan, dat kan vaak nuttige informatie opleveren zoals de exact plaats van de toegang. Laat één ding duidelijk zijn, wij forceren geen toegang, wij betreden alleen locaties die ook te betreden zijn. Kunnen we niet binnen dan hebben we pech en gaan we weer weg.

De toegang van de Beast hebben wij weten te achterhalen door het bestuderen van een filmpje. Hiervoor moesten we wel langs een stukje treinspoor lopen. Geen trein te zien dus snel langs het spoor en een muurtje over, redelijk gespannen maar we zijn binnen.

Eenmaal binnen wordt mijn enthousiasme beloond en kijk ik vol verbazing naar de immense omvang van deze locatie. Ik vermoed dat dit een transportband is geweest voor steenkool die de kolen verdeelde voor verder transport over de weg of per trein. Meteen pak in mijn telefoon in de hand en begin met fotograferen, is dit een mooie hoek? Is dit een beter shot?

Roest en verval zijn voor mij 2 ingrediënten die staan voor Urbex. Je moet niet bang zijn om vies te worden want dat wordt je zeker. Sommige plekken zijn bedekt met een laag stof die soms decennia lang onaangetast zijn.