Moezel, Glühwein, kerstmarkt

Kerstbeleving aan de oever van de Moezel

Cochem

Een klein stadje dat zich uitstrekt langs de moezel en grenst aan de Eifel. Een bezoek meer dan waard voor de gezellige Weihnachtsmarkt. De mooie verlichting langs de rivier en in het stadscentrum zorgen voor een leuke kerstsfeer. Het eerste weekend van de advent staat in het teken van Sprookjes. Hierdoor zijn er een aantal leuke kleine sprookjes door de hele stad neergezet. Het tweede weekend van de advent staat in het teken van de Middeleeuwen met onder andere historische handelaren en jongleurs en het Kasteelkerstfeest met een kerststal op de binnenplaats van de Rijksburcht vindt plaats op het laatst weekend van de advent.

Vergeet zeker niet om de specialiteit van de kerstmarkt te proeven, de witte Glühwein.
Dit jaar vindt de Cochemer Weihnachtsmarkt plaats van 25-11-2022 tot 18.12.2022

Cochem, kerstmarkt, Weihnachtsmarkt, Duitsland, Rijngebied, Moezel

Trier

De oudste stad van Duitsland. De geschiedenis van Trier gaat terug naar het jaar 3000  voor Christus. Trier is een prachtige stad om te bezoeken en kom je er van 18-11-2022 tot 22-12-2022 waan je je in een romantische sfeer. De Weihnachtsmarkt van Trier, midden op het middeleeuwse marktplein met op de achtergrond de imposante Dom. Met een kleine 100 houten hutjes is dit één van de mooiste kerstmarkten van Duitsland. Je vindt in deze houten hutjes een ruime keuze aan kerstartikelen, kaarsen, houten speelgoed, gegraveerd glaswerk en nog veel meer. Ook aan eten en drinken is gedacht, zo kun je onder andere braadworsten, champignons en aardappelpannenkoeken eten alsook Glühwein, warme chocomel of andere “typische gerechten uit de moezelstreek” drinken.

Trier, kerstmarkt, Weihnachtsmarkt, Duitsland, Rijngebied, Moezel

Koblenz

In de historische binnenstad vindt van 17-11-2022 tot 08-01-2023 de Nikolausmarkt plaats. Een echte Duitse kerstmarkt met een schaatsbaan, kerststal en houten hutjes. Door de hele binnenstad van Koblenz vind je op de verschillende pleinen een sfeervolle ambiance van deze prachtige kerstmarkt.

Koblenz, kerstmarkt, Weihnachtsmarkt, Duitsland, Rijngebied, Moezel

Traben Trarbach

Deze bijzondere kerstmarkt mag je zeker niet overslaan in het rijtje “kerstmarkt langs de Moezel”.
In de mooie ondergrondse wijnkelders kun je genieten van een prachtige kerstsfeer en heerlijke wijnen en culinaire specialiteiten uit de regio.
De kerstmarkt is van 18-11-2022 tot en met 01-01-2023 geopend op vrijdag, zaterdag en zondag. Doorgaans is de markt open van 11:00 tot en met 21:00. Let er op dat de markt van 19 tot en met 25 december gesloten is.

Traben Trabach, kerstmarkt, Weihnachtsmarkt, Duitsland, Rijngebied, Moezel

Bernkastel-Kues

Met zijn pittoreske vakwerkhuizen en het historisch marktplein maakt dit dorpje zeker een bezoekje waard. Rond de kerstperiode straalt deze oude stad een sprookjesachtige sfeer uit. Meer dan 40 kerstkraampjes in de oude stad bieden oa traditionele handwerk, culinaire specialiteiten en sieraden aan. De grootste adventskalender van de regio, bij apotheek Adler, maakt dat je deze kerstmarkt zeker op je lijstje bij kan schrijven.

Bernkastel-Kues, kerstmarkt, Weihnachtsmarkt, Duitsland, Rijngebied, Moezel