Brouwerij het Nest, Het nest, speciaal bier, bier, brouwerij, speelkaarten, Turnhout, Oud Turnhout, craft bier, craft beer, beer, wiskey barrel aged, wiskey

Het bier staat wereldwijd symbool voor de speelkaart

Brouwerij het Nest, Het nest, speciaal bier, bier, brouwerij, speelkaarten, Turnhout, Oud Turnhout, craft bier, craft beer, beer, wiskey barrel aged, wiskey

Zet een groep vrienden bij elkaar op een kookworkshop van diens dames en je krijgt al snel dat er een biertje wordt opengetrokken. Het begon als drinken, maar uiteindelijk had de groep door dat je bier beter kunt proeven. Wat de dames konden met een kookworkshop, zouden de heren ook kunnen met bier brouwen. Zo ontstond het idee om zelf bier te gaan brouwen. Om de drie weken zochten ze elkaar op en werden er nieuwe soorten “uitgeprobeerd”. De vriendengroep had de smaak al snel te pakken en ze vonden een brouwerij waar zij hun eerste bier mochten laten brouwen. Onder de naam “Schuppenzot” stuurde zij hun bier in op het Nederlands Kampioenschap. Op dit kampioenschap werden zij 3e.

Dit was de beloning van veel uitproberen en het startschot om het brouwen serieuzer aan te gaan pakken. De naam “Het Nest” was geboren. De mezen die in eerste instantie in het logo stonden volgen uit en uiteindelijk bleef het nest leeg achter. Het Nest is een plek om altijd veilig terug te keren en zodoende werd het nest, HET symbool voor de groep vrienden die in 2013 over zijn gegaan naar een BV en in 2015 zijn gestart met het bouwen van hun eigen brouwerij. In juni 2015 stroomde het eerste brouwsel uit de ketels.

Brouwerij het Nest, Het nest, speciaal bier, bier, brouwerij, speelkaarten, Turnhout, Oud Turnhout, craft bier, craft beer, beer, wiskey barrel aged, wiskey

Het etiket was al snel gevonden. Turnhout, waar de brouwerij staat en de vriendengroep vandaan komt, is DE speelkaarten hoofdstad van de wereld. Wereldwijd kom je de KlevereTien (klaveren 10) of de SchuppenZot (Schoppen Boer) tegen. De bieren zouden dan ook allemaal de naam van de speelkaarten gaan dragen. Maar het bierbrouwen ging zo hard, dat de keuze beperkt was en daardoor zijn ze overgestapt op termen uit de pokerwereld.

Brouwerij het Nest, Het nest, speciaal bier, bier, brouwerij, speelkaarten, Turnhout, Oud Turnhout, craft bier, craft beer, beer, wiskey barrel aged, wiskey

Wat de bieren van Brouwerij Het Nest ook bijzonder maken is dat zij als één van de allereerste brouwerijen van België hun bieren gingen laten rijpen op vaten. In de brouwerij liggen de rum-vaten, wiskey-vaten, wijn-vaten, cognac-vaten en calvados-vaten netjes op een rij, waarbij het brouwsel de tijd krijgt om extra te rijpen in een van deze vaten. Hierdoor ontstaan de Barrel Aged bieren die goed van smaak zijn.

Jaarlijks worden er 10 nieuwe bieren gebrouwen. Een aantal van deze bieren zijn echte Limited Editions, bieren die eenmalig gebrouwen worden.

Op dit moment draait Brouwerij Het Nest op volle toeren met een productie van 4500 hectoliter en produceren zij 2 brouwsels op 1 dag.

Brouwerij Het Nest blinkt uit in bieren perfect van kwaliteit en prijstechnisch heel goed zijn. Bij brouwerij Het Nest ben jij ook van harte welkom om je eigen bierrecept mee te nemen en hier te gaan brouwen onder begeleiding van de ervaren brouwers van de brouwerij.

Brouwerij het Nest, Het nest, speciaal bier, bier, brouwerij, speelkaarten, Turnhout, Oud Turnhout, craft bier, craft beer, beer, wiskey barrel aged, wiskey

Wil je in de brouwerij je biertje komen drinken? Elke laatste zaterdag van de maand worden de deuren geopend van het proeflokaal en van de brouwerij. Een rondleiding door een van de vrienden is een must see.