Beerze brouwerij, speciaal bier, beerze, vessem, Nederland, bier, brouwerij

Een smaakvol bier uit De Kempen

Beerze, brouwerijen, bier, brouwerij, vessem, Beerze bier, dereisblogger

Wauw!! Dat is het eerste dat je zegt als je deze geweldig plek in Vessem binnenstapt. Je wordt ondergedompeld in pure nostalgie met een bier dat historie uitstraalt. Niet in de smaak, maar wel in het verhaal en het etiket.

In 1716 is er op deze locatie gestart met het brouwen van dit geweldige biertje. Het etiket is een eerbetoon aan het eerste proostmoment in 1905. In 1904 is de gehele brouwerij tot de grond afgebrand. Na een jaar hard werken is de brouwerij heropend in 1905. Op het etiket is dit proostmoment voor eeuwig vastgelegd. Het brouwen van bier heeft tot 1954 hier plaats gevonden. Toen de crisis die in dit jaar uitbrak heeft de familie besloten om het brouwen terug te brengen naar bijna 0. In 2011 is de doorstart gemaakt. Werd er voorheen nog gebruik gemaakt van ketels buiten Vessem, sinds 2022 kan het Beerze bier gebrouwen worden op de geboortegrond waar in 1716 de eerste druppel bier uit de ketel kwam druppelen. De smaak van Beerze bier is volmondig met een frisse afdronk en pure klasse.

Beerze, brouwerijen, bier, brouwerij, vessem, Beerze bier, dereisblogger

Bij binnenkomst word je warm onthaald door de 5e generatie bierbrouwers. Deze brouwfamilie heeft lange tijd dit bijzondere bier alleen plaatselijk uitgebracht maar vanaf nu is Beerze bier een welkome aanvulling in de collectie bieren. Dat het een mooi bier is, is in 2020 ook duidelijk geworden. Het bier “Beerze The Nobel” heeft de Gold European Beer Star ontvangen. Een waardering voor het harde werken aan een passievol bier.

Beerze, brouwerijen, bier, brouwerij, vessem, Beerze bier, dereisblogger

Wat maakt deze brouwerij dan zo uniek? Dat is de historie, het verhaal en de liefde en passie waarmee dit bier gebrouwen wordt. Als toppunt heeft Beerze brouwerij in 2021 een koperen ketel aangeschaft waardoor de nostalgie terug vloeit. De inrichting van het brouwhuis dateert uit de jaren 50 en je ruikt hier nog de passie die Beerze uitstraalt.

De brouwerij brouwt zijn Beerze bier, maar er is meer. In 2022 wordt de bottellijn geopend. Vanaf dat moment vindt alles onder één dak plaats. Naast de brouwerij herbergt Beerze ook nog een herberg, hotel, terras en restaurant. Van bruiloften tot recepties en van muziekfeesten tot bierproeverijen. Alles is te vinden op deze locatie in Vessem.

 

Een bezoek meer dan waard als je houdt van een bijzonder bier met een historisch verhaal.

Beerze, brouwerijen, bier, brouwerij, vessem, Beerze bier, dereisblogger